Drugi natječaj portala “Očaravanje” i časopisa “Sapphoart” za uvrštavanje u zbornik priča književne fantastike”

 

Prvi natječaj poetskog portala „Očaravanje“ i književnog časopisa „Sapphoart“ za uvrštavanje u zbornik priča književne fantastike je krajem 2021. godine rezultirao objavljivanjem e-zbornika „Iza uma“. Raspisujemo novi književni natječaj za drugi zbornik priča istoga žanra koji ćemo objaviti pod istim nazivom.

Zadovoljni smo kvalitetom priča pristiglih na naš lanjski natječaj. Moramo ovdje odmah naglasiti da naši zbornici nemaju za svrhu  uspoređivati se sa sličnim publikacijama koje se redovito objavljuju u okvirima SF-fandoma – kako hrvatskog, tako i regionalnog. Naš cilj je popularizirati fantastiku među čitateljima nenaviknutim na taj književni žanr.

Želimo im ponuditi „spekulativnu fikciju“ kao ravnopravnu mogućnost pri izboru štiva, a ne okretati ih od onoga što su dosad čitali. Na prvi natječaj javili su nam se, pored potpunih početnika, renomirani autori, pa čak i poneki velikan žanra.

Naš ovogodišnji natječaj neće se u bitnome razlikovati od lanjskog. Ipak, ovoga  puta želimo, pored uobičajenog menu-a zborničke ponude,  našim čitateljima ponuditi i specijalitete à la carte: s ruba književne fantastike, kao i oblike koji su rjeđe zastupljeni u aktualnim žanrovskim publikacijama. Tu, prije svega, mislimo na  fantastičnu  grotesku, humoresku i satiru.”

Posebno je zanimljiv književni izričaj groteske, radi mogućnosti korištenja jezičnih, značenjskih i sadržajnih arsenala apsurda i nonsensa.

Pozivamo vas da se uputite u razne oblike ovog književnog žanra te da se njima, sukladno afinitetima, koristite u svojim pričama.

Lektorirane priče (na A4 formatu, razmak između redaka normal, Times New Roman, font 12) šaljite na adresu: [email protected] do 1. X. 2022.

Na vrhu dokumenta navedite svoje ime i prezime, državu u kojoj živite i e – mail adresu.

Priče ne smiju biti duže od 10 stranica i ne smiju biti objavljene u nekom zborniku.

Radove ne honoriramo i ne vraćamo.

Za plagirane sadržaje ne odgovaramo.
.

Izborno povjerenstvo:

Marija Juračić, prof. hrvatskog jezika i književnosti

Zoran Hercigonja: mag.edu. inf.

Josip Ergović, prof. hrvatskog jezika i književnosti
.

Objava: 10.07. 2022.

Nema komentara za "Drugi natječaj portala “Očaravanje” i časopisa “Sapphoart” za uvrštavanje u zbornik priča književne fantastike”"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.