“Haiku krugovi” raspisali su 8. haiku natječaj

Poštovani,

Pred nama je 8. po redu kolumna i natječaj “Haiku krugovi” kojega organiziramo u suradnji s Lanterna magazinom. Natječaj za prosinac 2021. tematski je posvećen novim počecima. Kraj godine vrijeme je promišljanja o budućnosti. Priroda oko nas u ciklusu je mirovanja i hibernacije a društvo sklonije izražavanju novih želja, određujući Novu godinu kao idealnu točku polaska za ostvarivanje.

Šalje se isključivo 1 prethodno neobjavljen i originalan haiku rad na hrvatskom jeziku. U natječaju mogu sudjelovati isključivo odrasli autori. Lanterna magazin i Haiku krugovi postaju mjestom susreta autora iz Hrvatske, ali i haiku prijatelja iz šire regije: BIH, Srbija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Njemačka, Švedska i drugih u kojima djeluju haiku pjesnici koji se izražavaju u pIsanju na hrvatskom jeziku. Idemo svaki mjesec (na mjesečnoj bazi) s različitim haiku izazovima i temama koje prate i potiču na razmišljanje o prirodi, ali i na naše djelovanje u njoj. Svaki mjesec prigodno nagrađujemo tri najbolja haiku rada po izboru uredništva za koje dajemo i obrazloženja o izboru. Molimo pročitajte upute i pravila natječaja “Haiku krugovi” prije slanja radova. Natječaj je otvoren od 5. 12. do 25.12.2021.

Tekst novog 8. natječaja “Haiku krugovi” za prosinac 2021. može se vidjeti preko poveznice (Lanterna magazin):

https://lanterna-magazin.net/2021/12/07/otvoren-osmi-natjecaj-haiku-krugovi/

Rezultati prošlog, 7. natječaja “Haiku krugovi” za studeni 2021. (tema:karma ili meditacija) se mogu vidjeti preko poveznice (Lanterna magazin):

https://lanterna-magazin.net/2021/12/06/rezultati-7-natjecaja-haiku-krugovi/

Ovom prilikom želimo Vam se zahvaliti od srca na Vašim haiku radovima koji su sve kvalitetniji, kreativniji i orginalniji i koji nas sve obogaćuju različitim životnim iskustvima. Drago nam je da vidimo i sve više mladih autora koji haiku poeziji donose svježinu, ali i one iskusnije stvaratelje koji ta iskustva ugrađuju u poetsko lirski / pjesnički vez (tkanje) haiku fraza. Kroz natječaje “Haiku krugova” želimo ostvarivati nova prijateljstva, želimo sazrijevati kao haiku pjesnici i razmjenjivati naša iskustva i to na područiju naše cijele regije. U tom smislu početkom 2022. god. planiramo otkriti dodatnu dimenziju “Haiku krugova” koja će postati snažna platforma – mjesto naših susreta na kojemu ćemo se svi zajedno ugodno i dobrodošlo osjećati, ali i obogatiti svoje vještine i znanja u pisanju haiku poezije.

Također napominjemo da je ovo posljednje izdanje “Haiku krugova” u ovoj godini te da ćemo na kraju uz pobjednike za prosinac proglasiti i najbolji “haiku godine” iz svih krugova do sada za ovu godinu. Autora ovog haiku rada očekuje vrlo slatko iznenađenje na njegovu poštansku adresu.

Unaprijed Vam želimo čestitati Božić i Novu 2022. godinu kao i Vašim obiteljima uz obilje želja za zdravljem, ljubavlju, radošću i kreativnošću.

Srdačno Vas pozdravljamo i pozivamo Vas da nam se pridružite u novim haiku izazovima.

Uredništvo “Haiku krugova”

Nema komentara za "“Haiku krugovi” raspisali su 8. haiku natječaj"

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.