Svojim izborom

I tako, sada možemo uzeti nekoliko dana za odmoriti svu napetost izolacije. Mogli bi se konačno prošetati gradom i udahnuti slobodno sav strah koji je ostao među ulicama, po dvorištima i parkovima bez da nam u utrobi krene vulkan panike. Mogli bi se diviti hrabrosti onih koji su dograđivali svoje mansarde i tavane u centru grada jer živjeti u samom centru sedamsto ili više godina starog grada značilo je biti, značilo je stvarno biti među posebno odabranima. Mogli bi se uputiti u parkove, među maslačke, trave i ptice jer ptice su se vratile. Jeste li znali da ih u vrijeme potresa nije bilo, sve su odletjele negdje na sigurno. Korona njih ne zanima, jer naše ptice nisu šišmiši za juhu, ako je istina što govore o virusu. Sada su sve ovdje i kosovi cvrkuću i vrapci lepršaju, vrane i dalje pametuju po livadama hrabro. Mogli bi se uputiti na planinu, među drveće što se ozelenilo, a da ni primijetili nismo. Odozgo je prelijep pogled na grad i ne vide se ruševine ni epicentra ni gradskog centra. Osim svega toga mogli zapravo sjesti uz neko od maksimirskih jezera i dozvoliti vodi da nas obuzme svojim ljuljanjem na povjetarcu. Bezbroj je mogućnosti za odmor od napetog izoliranja zadanog po propisima i odmarati se negdje u osami od svega svojim izborom.

 

28.04.2020.

5 komentara za "Svojim izborom"

 1. Aljoša
  Aljoša
  28/04/2020 at 1:42 pm Permalink

  Upravo tako, Tonka. Tiizbori postoji uvijek, samo što više cijenimo takve izbore nakon što ih netko ili nešto oduzme. Lijep poodrav 🙂

 2. Marija
  Marija
  28/04/2020 at 1:47 pm Permalink

  Priroda nam vraća – svima. Ona, nažalost, ne pravi razlike među ljudima. Svi smo postali nametnici na njezinom tkivu. Lijepo i realno napisano!

 3. boba grljusic
  boba grljusic
  28/04/2020 at 2:57 pm Permalink

  Bravo Tonka .
  ja sam izabrala planinu iznad kuće .

 4. nevenka
  nevenka
  29/04/2020 at 8:22 am Permalink

  Slažem se apsolutno, uvijek biram najprije prirodu a tek onda društvo na asfaltu.

 5. AnjaL
  01/05/2020 at 11:10 pm Permalink

  Odlično napisano.
  Tonka, ako su se ptice vratile, nemaj straha više. Zaista životinje imaju čulo koje je nama negdje zakržljalo.

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.