Zbornik priča književne fantastike “Iza uma” – Goodreads

https://www.goodreads.com/author/show/6560678.Josip_Ergovi_

11 komentara za "Zbornik priča književne fantastike “Iza uma” – Goodreads"

 1. Mihaela
  07/01/2022 at 4:16 am Permalink

  Drago mi je na ovaj način predstaviti jednog od urednika ove vrijedne i zanimljive knjige, profesora Josipa Ergovića.

 2. Josip Ergovic
  07/01/2022 at 12:07 pm Permalink

  Hvala vam, Mihaela, na promociji zbornika “Iza uma”, kao i na kolateralnoj steti (;) ) pardon, promociji mojeg Goodreads-profila. S velikim veseljem citam ushicene reakcije autora na objavljivanje knjige. Nitko sretniji od mene, ako su oni zadovoljni. Zahvalan sam im na svakoj napisanoj rijeci. Bez njih… ovog zbornika ne bi bilo! 🙂 Zahvaljujem se i Lavu – mozda prvoj osobi, osim urednika, koji je u dahu iscitao Zbornik i dao o njemu svoj nepristrani kriticki sud. Pozitivan, nasrecu! 🙂

 3. Lav
  07/01/2022 at 1:13 pm Permalink

  S Očaravanja sam vidio svega 6- 7 autora. Vjerojatno su, kao i ja do sada, zanemarivali ovaj žanr književnosti. No meni se svidjelo preko svih očekivanja. Dobro je daleko od kuće moći čitati izvrsne priče. Poseban pozdrav profesoru Ergoviću.

 4. Spome
  07/01/2022 at 1:37 pm Permalink

  Cestitam ! Lijepo da ste tu sa nama , gosp . Ergovic ! Vase ucesce u radu za nasu knjizevnost i nas Portal je veliko , posebice u tom zanru kojim se nastojim baviti . To dolazi negdje ” odozgor ” , iz nasih glava ! To me fascinira !
  Cestitam i ostalim clanovima naseg Portala na ucescu sa jako dobrim tekstovima !
  ( Jos samo da znam novu gramatiku … )

 5. Josip Ergovic
  07/01/2022 at 2:04 pm Permalink

  Smatram da tih desetak zastupljenih autora iz krugova “Ocaravanja” i “Sapphoarta” nije bas malo, ali govorim i o reakcijama – pronadjenima na mrezi – autora Zbornika izvan ovih krugova. Nadam se da ce kvaliteta knjige “IZA UMA” – kakva ona vec jest – doprinijeti siroj popularizaciji knjizevne fantastike u nas. To je i bio jedan od ciljeva inicijatora projekta.
  Uzvracam pozdrav, Lave i… dobro vam more!

 6. Josip Ergovic
  07/01/2022 at 2:13 pm Permalink

  Hvala vam na lijepim rijecima, Spomenka.

 7. Avatar photo
  katarinab
  07/01/2022 at 7:53 pm Permalink

  Čestitam Josipe na originalnoj i fantastičnoj zbirci! Jedva čekam da se probudim iz ove noćne more u koju sam upala, pa da krenem s čitanjem “Iza uma”. Vjerujem da je odlično štivo, pa se čovjek može malo i otkačiti . Ovako na prvu davno sam čitala neke strane autore (Huxley, Uris, Orwell itd.) čije romane svrstavaju što u znanstvenu, što u povijesnu fantastiku, ali od naših autora čula sam samo za Benjamina Čuliga koji piše fantasy romane, naravno sada za Vas i mislim da je i g. Zoran Hercigonja u tom žanru. No, nisam imala čast čitati niti jednog našega autora i vjerujem da će me zbirka “Iza uma” zabaviti i proširiti moje vidike kao i maštu.
  Lp.

 8. Josip Ergovic
  07/01/2022 at 8:29 pm Permalink

  U nasoj zbirci, Katarina, ima desetak razlicitih zanrova knjizevne fantastike. Nadam se da cete, medju njima, i vi pronaci nesto za sebe. 🙂

 9. Avatar photo
  katarinab
  07/01/2022 at 10:30 pm Permalink

  Poštovani Josipe, pročitah prve četiri priče u dahu. Krenuh čitati i nisam mogla prestati dok nisam završila to poglavlje. Odlične priče. Bravo, autorima i uredništvu!
  Budućnost kao da mi je na dlanu, a možda i sadašnjost. Imam nekoliko objavljenih pjesama u tom žanru i na tu temu (kao npr. “Roba s greškom”, “Ja, kompjutor”, čak mi je Svemogući “obavi somatski stanični nuklearni transfer” u jednoj od njih).
  Izgleda da je i meni “iza uma” prava šuma, pa moram to malo istražiti. Lp ☺

 10. Mihaela
  08/01/2022 at 8:04 am Permalink

  “Izgleda da je i meni “iza uma” prava šuma, pa moram to malo istražiti”, rekla je Katarina i još više otvorila vrata svog otvorenog uma. Sjećam se navedenih pjesama!

 11. Avatar photo
  Suzana Marić
  10/07/2022 at 7:26 pm Permalink

  Ne znam kako sam propustila komentirati ovaj izvrstan zbornik… Iskušala sam se i u tom žanru, pa mi je iskreno drago vidjeti i svoju priču između svih . Moram reći da sam zbirku ipak čitala po danu 😉 Moje iskrene čestitke zastupljenim autorima i vrijednom uredništvu na ideji i realizaciji ! Odlično !

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.