GorostasiBrodova….

 

GOROSTASI BRODOVA NA DNU OCEANA
 
Nevješto sam spleo ruke oko sidra što je napeto krotilo brod na morskim previranjima. Jednom bi bilo dovoljno razapeti jedra i zaploviti prema kraju oceana Svijeta. Ali u neznanju nuspojava sreće nakon bačene nuklearne bombe ostaju tek slane ljudske figure, prošlost što rominja bezidejno.
 
U službi Staroga Boga koplje je bačeno. Efikasno i vrlo smjelo odabrana meta. Okrenula se je utroba Planete. Stvorene su Kultivirane zgrade iz kojih izviru novonastale zle oči. Istina se o budućnosti skriva, prošlost se spaljuje u krematorijima Rata. Izvori bolesti se sijeku u korijenu. Zadah novopečenih i novostečenih zanatlija se osjeti u prvim tragovima na Mjesecu.
 
Svemirska djeca nismo bili mi već misteriozni polutani što su se skrivali u robotiranim Vimanima. Prst sudbine je uprt u crne krugove u tkivu što čvrsto stežu pia i dura mater. Nije potrebna snaga niti posebno stanje Uma, tek bljesak slobode i pojaviti će se nacrt putovanja korijenjem koje prikazuje razloge neobuzdanih Sukoba.
 
Skratiti priliku za ušnu resu, otkinuti zadnji komad mesa sa kosti. Nismo Psi gostoprimstava, a opet pokazujemo nevaljale i crne zube. Netko bi možda i pomislio u toku rijeke je spas, ali za koju dubinu se odlučiti.

9 komentara za "GorostasiBrodova…."

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.