Kako kupiti štednjak

https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=214509

4 komentara za "Kako kupiti štednjak"

 1. koko
  30/09/2021 at 12:20 pm Permalink

  Isti slučaj sa štednjakom sam i sama imala ove godine na moru. Kupili štednjak, no nema kabla. Pitala u dućanu da li ima kabel, žena kaže – ima. Kad smo stigli, otpakirali štednjak, sa stražnje strane, vidim visi žnjora iliti kabel bez utičnice, vire samo tri žičice… Naravno trči (autom do prvog specijaliziranog dućana od 12 km) po šteker ili kak bi rekli, utikač… Veli gospon, momentalno – nema. Ispričam mu priču kupovanja štednjaka, on se nasmije i kaže – pa spojite direktno u struju! Nije ni meni jasno zašto se ne prodaje normalan kabel sa utikačem, kao prije. Zar nije i zbog sigurnosti to bolje, nego da se spaja direktno u struju! Stalno čitamo kako novi aparati imaju sigurnosne žaruljice, alarme i što ja sve znam, a nemaju obični kabel sa utičnicom, pa su ljudi primorani snalaziti se ( u većini slučajeva sami) kako znaju i umiju.

 2. Suzana Marić
  Suzana Marić
  30/09/2021 at 1:36 pm Permalink

  Prošla sam tako, ali sam sretna što se muž kuži u instalacije, pa je bilo čas posla popravljeno. I dizne za plin smo morali mijenjati. Isti slučaj je i sa biciklima, dobro da imaju i kotače. Nema svjetla, nema kočnice, nema ovo-ono, na kraju dobiješ samo onu metalnu štangu.

 3. katarinab
  katarinab
  30/09/2021 at 2:51 pm Permalink

  Sve mi je poznato. Nešto slično sam imala s perilicom rublja oko dostave, priključaka, kablova itd. I još mi nije jasno da je potrebno vrijeme cc-a 3 – 3,30 sata za šareno (na 40 ili 60 stupnjeva) i to je kao ušteda, a na 90 stupnjeva samo 2 sata i to guta više struje!? Vjerujem da zagrijavanje povećava potrošnju.
  Sada mi je frižider pri kraju i već se nerviram što me čeka.
  Lp 🙂

 4. Marija
  Marija
  30/09/2021 at 8:48 pm Permalink

  Sve se svodi na to da moraš plaćati ono što bi trebalo biti normalno. To mi sliči onom “Kupi ciglu”. Pa već kod reklama napominju da češ uz neki uređaj dobiti i priključke za taj uređaj, kao da su oni ukrasi, a ne funkcionalni dijelovi. 🙂

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.