Srednji prst

 

https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=199817

12 komentara za "Srednji prst"

 1. AnjaL
  21/06/2020 at 10:10 am Permalink

  Da se mene pita, silovanje bi trebalo tretirati kao ubojstvo jer što je on drugo nego ubojica života, žene, njenog dostojanstva, i djeteta koje potencijalno nosi. U meni najviše gađenje izazivaju silovatelji. Trebalo bi ih kastrirati i na doživotnu robiju u samicu. Neka se rehabilitiraju u njoj ako mogu, a ako ne, neka trunu.

 2. koko
  21/06/2020 at 2:03 pm Permalink

  Ponekad riječi jednostavno ne dopiru do onog kome se obraćamo bez obzira koliko glasno ili jezgrovito to bilo. Kada ne ide drugačije, latimo se crtanja ili pantomime…istina, zavisi koliko osoba ima talenta ili maštovitosti u izražavanju i radu tim tehnikama…jedno je sigurno.. čudo je kako takav slikoviti prikaz može zamijeniti toliko puno rečenica a još veće – što je odmah shvaćeno!

 3. Marija
  Marija
  21/06/2020 at 3:55 pm Permalink

  Dijelim vaše mišljenje. Gade mi se svi nasilnici i mislim da im treba stati na rep. Posebno mi se gade “junaci” koji u hordama napadnu nekog pojedinca. Ne znam zašto nema policije na ulici. Pješaka – pozornika. Uglavnom se bave prometom. Budući da su nogometni klubovi uglavnom privatizirani, trebali bi sami plaćati osiguranje svojih nastupa.

 4. AnjaL
  21/06/2020 at 5:45 pm Permalink

  Marija, slažem se. I takvi “junaci” su silovatelji, zadojeni mržnjom i vođeni nagonom kolektivne mržnje u kojoj se slabići i kukavice osjećaju nadmoćno. Nedajbože da netko dirne u taj osinjak, nastradaš samo tako. Nedavno smo imali priliku vidjeti silovatelja po rasnom pitanju koji je u službi zakona vršio svoju volju. Strašno je što sve primitivizam u onom najbešćutnijem smislu nosi.

 5. Tonka
  Tonka
  21/06/2020 at 6:50 pm Permalink

  Nisam još čula da li se ikada raspravljalo o silovateljima koji su bračni partneri, a ima ih. O srednjaku ne bih jer za mene to nije ni simbol ni slika tisuću riječi već uvreda koju često žene vozačice, bar tu u metropoli dožive od vozača koji se nekulturno ubace ispred automobila, kojim upravlja žena, ako trubom negoduje.

 6. Marija
  Marija
  21/06/2020 at 6:50 pm Permalink

  Mislim da su mnoge mlade obitelji upravo zbog tog primitivizma i osjećaja nesigurnosti pobjegle iz zemlje. Ne žele u takvoj klimi odgajati djecu. Jer primitivizam se širi i u sredine u kojima ga nije bilo. Sudovi su priča za sebe. Narod se nad nečim zgrozi, a onda zaboravi i uroni u druge skandale. Govori li itko više o onim starcima koji su izgorjeli, o ministarskim krađama, o onom gnjusnom transparentu, o pretučenim ljudima… Da, zaista smo mala zemlja za velike skandale. Zakoni postoje, ali se izigravaju, a čelni ljudi misle da su sve napravili kada kažu: “Ja to najoštrije osuđujem!” I već sljedeći tren zaborave što su rekli. Gradovi su postali slučajevi, pale se auti, puca i ubija. Umjesto da je policija među građanstvom, ona mora braniti ulazne granice.

 7. Suzana Marić
  Suzana Marić
  21/06/2020 at 7:02 pm Permalink

  Djevojke, slažem se u potpunosti s vama. Silovatelji, pedofili,pijani vozači ubojice i nasilnici, po meni bi trebali dobiti doživotnu robiju. Naš pravosudni sustav je trul, a imam osobno iskustvo od prije dva dana. Oko 11.sati vračala sam se sa suprugom iz doma zdravlja. Kretali so se polako prolazeći pokraj starca od svojih 75-80 godina. U jednom trenutku, stari je uzeo komad olovne vodovodne cijevi koja mu je bila kraj ograde i napao supruga. Da bi se obranio ,dobio je tri udarca u ruku. Ja sam ostala šokirana.Suprug se udaljio od njega i pozvao policiju.Rekli su nam da je dobio zabranu pristupa od 50 m. Ma ,kako će on držati tu udaljenost kada mu ni dvorište nema toliko, a mora izići van na ulicu? Pitam se što ako stari ima oružje doma? (Prijetio nam je da će nas ubiti, iako ga ne poznajemo)Zašto ga ne smjeste na liječenje? Oboje smo u strahu, a pokraj njegove kuće moramo proći kada idemo u grad.

 8. songfordead
  21/06/2020 at 11:22 pm Permalink

  naša država i zakoni, užas i katastrofa, primitivizam, olujna nepogoda koja se dogodila nakon dobivanja samostalne nam i jadne hrvatske

  mogao bih samo psovati i mater im spominjati

  a srednji prst je samo kulturan odgovor na nebulozne izjave i razmišljanja onih koji žive u svijetu oskudne romantike i memoara jednog skeleđije koji vara narod,

  svi se kunu u povišenje ovoga i onoga a ovoj državi i naciji potrebne su TVORNICE u kojoj će raja raditi pa će ih biti briga i za poreze, prireze, zareze, namete, razmete

  samo ipak da netko razumniji se pojavi ali bojim se da ja taj dan dočekati neću

  laka vam noć očarani i jabuke draga Marija

 9. Marija
  Marija
  22/06/2020 at 7:14 am Permalink

  Hvala, Song, na jabukama. Uvijek mi predstavljaju jedno nevino vrijeme u kojem smo stvarali bez straha, ni ne sluteći što nam vrijeme nosi:).

 10. boba grljusic
  boba grljusic
  22/06/2020 at 9:02 am Permalink

  strašim se primitivizma i agresije ali isto tako znam kako je to oružje jadnih i neukih , I ja bih koji put iz revolta pokazala srednji prt ali ne mogu ga u hipu pokazati te odustajem ,branim se na drugi način često ne vidim ,ne čujem i ne komentiram
  -mada je i to pogrešno .

 11. Marija
  Marija
  22/06/2020 at 6:02 pm Permalink

  Postoji crta koju odgojen čovjek ne prelazi, ali kada neke stvari u javnom prostoru eskaliraju do gadljivosti, onda taj srednji prst, ta nijema poruka postaje nužna. Kažu, u Splitu jučer zapalilo 10 automobila, a gradonačelnik veli da to nije grad slučaj. Većina političara se ne bori za normalnu, uljuđenu domovinu, nego samo za vlastitu dobit. Nisam za abortus i vjerujem da to ni jedna žena ne želi. Ali, ako ga zabrane, postat će kriminalno djelo u kategoriji ubojstva i žena će lako dobiti zbog tog čina dugogodišnji zatvor.

 12. AnjaL
  23/06/2020 at 6:47 am Permalink

  Slažem se, Marija.

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.