Inćate kaj e Sava ćumidel o Dunavo

INĆATE KAJ E SAVA ĆUMIDEL O DUNAVO

Maškarthemutni antologija e majšukar giljengi

TAMO GDJE SAVA LJUBI DUNAV

Međunarodna antologija

Krajem rujna 2019.  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, a u organizaciji Udruženja romskih književnika – Beograd, održan je u Beogradu Prvi međunarodni festival romske poezije koji je rezultirao objavljivanjem antologije  „Tamo gdje Sava ljubi Dunav“ ( Inćate kaj e Sava ćumidel o Dunavo).

Izdavači ove vrijedne knjige su Udruženje romskih književnika – Beograd i Beogradski centar za kulturu i medije. Urednik je T0mislav Jovanović, a za izdavača potpisuju se Lidija Malović i Zlatomir Jovanović, književnik, žurnalist i prevoditelj, koji je, uz Bajrama Halitija,  sve pjesme iz ove antologije preveo na romski jezik. Knjigu su lektorirale Gordana Takec, Nataša Amdrić i Katarina Sarić. Antologija je katalogizirana u publikaciji Narodne biblioteke Srbije – Beograd u tiraži od 300 primjeraka – ISBN 978-86-6044-024-4 (URK). Na 604 stranice ove antologije možete čitati stihove pjesnika iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Švedske, Italije, Engleske i osam autora iz Hrvatske.

.

Marija Juračić

3 komentara za "Inćate kaj e Sava ćumidel o Dunavo"

 1. Mihaela
  Mihaela
  06/11/2019 at 9:38 pm Permalink

  Svakako treba čestitati na ostvarenju tako velikog projekta. 🙂

 2. katarinab
  katarinab
  06/11/2019 at 10:22 pm Permalink

  Izvanredno, moje iskrene čestitke svima koji su radili na ovoj vrijednoj antologiji, posebno zastupljenim autorima stihova!
  Lp. ☺

 3. Krebs
  07/11/2019 at 12:49 pm Permalink

  Cestitam od srca onima koji su organizovali takvo sta u ucesnicima !! Zanima me samo kako doci do ovakvih informacija!?

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.