Marija Juračić “Jedne zime u Hrastovu”

Kada je te snježne zime isljednica Ika Ekl stigla na odmor u mali obiteljski hotel „Serena“ u blizini planinskog mjesta Hrastovo, nije niti slutila da će se njen odmor pretvoriti u dramatičnu potragu za ubojicom i da će njezina istraga na površinu iznijeti skrivene tajne obitelji hotelijera Noe Kerna.

Zbog snježne vijavice odvojena od ostatka svijeta, bez podrške laboratorija, tehnike i ekipe, na koju je u svojem radu navikla, oslonjena samo na vlastita zapažanja i online pomoć svog suradnika Ninna Ritza, isljednica povezuje sve konce paklenog plana i nalazi rješenje.

Iako su nam sve činjenice predočene, do zadnjeg trenutka nećemo znati tko je počinitelj; lukava i pohlepna rodbina, zanosna crvenokosa ljepotica, druga hotelijerova žena Flora, šarmantni, cinični danguba Ruben ili netko treći tko s ubijenima naoko nije ničim povezan.

U ambijentu čarobne, surove prirode, Ika, koja iznad svega cijeni svoju slobodu i koja se ni pod koju cijenu ne želi udavati, srest će ljubav u liku pisca kriminalističkih romana. No, što će joj ta ljubav donijeti?

.

Mihovila Walner

.

Bilješka o autorici:

Marija Juračić, profesorica književnosti i njemačkog jezika urednica je poetskog portala “Očaravanje”. Izdala je nekoliko zbirki poezije te romane s kriminalističkom tematikom; Buga, Toma, Una…
Roman “Jedne zime u Hrastovu” preveden je na njemački jezik pod naslovom “Ein Winter in Hrastowo” i može se nabaviti  na Amazonu.

Link: http://www.ocaravanje.com/
E-mail: Marija Juračić

Naslov: Jedne zime u Hrastovu
Autor: Marija Juračić
Broj stranica: 148
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-195-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

2 komentara za "Marija Juračić “Jedne zime u Hrastovu”"

 1. Avatar photo
  Suzana Marić
  10/11/2022 at 7:54 pm Permalink

  Nisam bila ljubitelj ovog žanra sve dok nisam uzela ovaj roman u ruke. Jezik i stil kojim Marija piše, me je odmah privukao. Ovaj roman me je oduševio!

 2. Avatar photo
  Marija
  11/11/2022 at 4:58 am Permalink

  Hvala, Suzi.

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.