Odjek apstraktnog ekspresionizma u slikarstvu Marina Bobana

MARIJA JURAČIĆ „ODJEK APSTRAKTNOG EKSPRESIONIZMA U SLIKARSTVU MARINA BOBANA“

3 komentara za "Odjek apstraktnog ekspresionizma u slikarstvu Marina Bobana"

 1. AnjaL
  18/06/2021 at 5:41 am Permalink

  Vrlo zanimljiv esej – iako, moj doživljaj istaknutih slika u njemu je sasvim drugačiji. Snažna ekspresija bojom je očita, no, u meni budi drugačije osjećaje. U ovoj točki ja vidim središte cvijeta i latice oko njega… kao da je dopola uronjen u vodu. (Bit će da sam sklona naivi. 🙂 ) U slici sa ženom, vidim kako zamahuje kosom… Hoću reći, apstraktno slikarstvo je vrlo asocijativno, daje slobodu vidjeti nešto na svoj način pa me često iznenađuje kad čujem što je slikar naslikao. Esej mi je zapravo dodatno otvorio oči. 🙂 Lp!

 2. katarinab
  katarinab
  18/06/2021 at 9:00 pm Permalink

  Marija, super prezentacija ekspresionizma u slikama Marina Bobana. Kao što Anja kaže i ja vidim i doživljavam navedene slike drugačije. U ovoj slici ja vidim ugaslo Sunce koje krvari na izdisaju. Čini mi se da je ovaj smjer u slikarstvu isto kao i poezija svatko doživljava sliku na svoj način.
  Lp! ☺

 3. Tonka
  Tonka
  20/06/2021 at 8:21 am Permalink

  Vjerujem da svaki pojedinac doživljava pogled na slike ekspresionista sasvim drukčije. Oni koji poznaju umjetnika imaju možda bolji uvid u stanje u kojem je pojedina slika nastala. Osobno se često osjetim izgubljena kao u vakumu bez sigurne točke koja mi je životno potrebna. Zato mislim da je izuzetan upravo taj različit doživljaj.

Moraš biti prijavljen da bi komentirao.